U bent hier:

U bent hier

Heading: 

Excel PowerPivot

Cursuscode: 
Bur01 01E 18
Cursusicoon: 

Excel PowerPivot

Cursusomschrijving: 

Excel is de meest gebruikte calculatie en analysetool in bedrijven en organisaties. Met PowerPivot is Excel een krachtig instrument voor analyse en rapportering. In deze opleiding leert u gegevens uit verschillende databronnen combineren en interactieve rapporten samenstellen. U leert de PowerPivot concepten kennen en we geven een inleiding in het werken met de geïntegreerde formuletaal DAX (Data Analysis Expressions). Deze cursus Excel PowerPivot duurt 1 dag en kan zowel klassikaal als online gevolgd worden.

Opleidingsdatum: 
08/03/2023
26/05/2023
Opleidingsplaats: 
Antwerpen
Online Virtual Classroom
Online Virtual Classroom
Antwerpen
Softwareversie: 
O365
O365
O365
O365
O365
Opleidingscode: 
10220
10221
Cursusprijs: 
€ 470,00 excl. BTW per persoon
Cursusinhoud: 

Het lesprogramma:

Onderstaande onderwerpen worden op een praktijkgerichte manier behandeld en door middel van praktische oefeningen en cases toegepast. Ook Mac gebruikers kunnen deze opleiding volgen. De lesgever zal ingaan op de verschillen tussen de Windows en Mac versies. 

Inleiding

 • Wat is PowerPivot?
 • Voordelen van PowerPivot
 • De manier van werken
 • PowerPivot server

De werkomgeving

 • PowerPivot lint
 • PowerPivot window

Database connectie

 • Technieken om gegevens te laden uit diverse bronnen waaronder SQL, Access en Excel
 • Hoe een koppeling maken naar deze verschillende databases

Het PowerPivot scherm

 • Verbergen van kolommen
 • Toevoegen van een calculated colomn
 • Kolom herbenoemen en verwijderen
 • DAX formules en kalender berekeningen
 • Sorteren en filteren
 • Kolommen vastzetten

Maken van relaties

 • Wat is een relatie
 • Relaties uit databases importeren
 • Maken van relaties

Draaitabellen maken

 • Algemeen
 • Een PowerPivot maken
 • Opties van PowerPivot's

Slicers

 • Definitie van slicers
 • Een slicer maken
 • Een slicer koppelen aan een pivot

Voorkennis/ervaring:

Goede kennis van draaitabellen, databeheer (o.a. filteren, sorteren, …) en goede kennis van formules en functies. Het is ook belangrijk voldoende kennis te hebben van het werken met lijsten in Excel, zie de opleiding Excel Databanken en Draaitabellen.

Algemene info: 

Introductie:

Excel is het meest gebruikte digitale rekenbladprogramma in organisaties en bedrijven. Met de add-in PowerPivot is Excel een krachtig instrument voor data-analyse en rapportage.

Brongegevens kunnen met PowerPivot uit verschillende systemen komen. U kunt gegevens rechtstreeks uit uw ERP, WMS, CRM of ander backoffice systeem importeren in uw draaitabellen. De eigen formuletaal van PowerPivot (DAX) maakt het mogelijk geavanceerde berekeningen te maken.

Belangrijke beslissingen worden dikwijls genomen op basis van analyse van beschikbare gegevens. Draaitabellen stellen ons in staat om inzicht te krijgen in onze informatie. In deze opleiding leert u technieken om uw analyses sneller en beter te kunnen maken.

De standaard draaitabelfunctionaliteit in Excel heeft beperkingen om grote gegevensbestanden en gegevensbronnen uit verschillende systemen te benaderen. Deze worden opgelost met PowerPivot in Excel.

Het doel van deze opleiding:

In deze opleiding leert u werken met het concept van PowerPivot. U leert gegevens vanuit verschillende databronnen benaderen en gebruiken in draaitabellen en draaigrafieken. En u maakt geavanceerde draaitabellen en -grafieken als basis van analyse rapporten.

Voor wie is deze opleiding bedoeld:

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die gegevens vanuit verschillende systemen onderzoeken, analyseren en bewerken en de resultaten verwerken in rapporten. Voorbeelden waar het werken met PowerPivots voordelen geeft zijn: het maken van logistieke analyses en financiële, sales en marketing analyses en het analyseren van meetgegevens van enquetes, etc.

Wat mag u van de opleiding verwachten:

Deze klassikale opleiding wordt op praktijkgerichte wijze verzorgd door ervaren docenten in groepen van maximaal 12 deelnemers. In de cursus wordt afwisselend uitleg gegeven en aan de hand van praktische oefeningen en cases geoefend in het toepassen van Excel PowerPivot. De lesgever legt niet alleen uit, maar geeft u ook praktische adviezen in effectieve aanpak en do's en don'ts.

Gebruikt u Excel voor Mac dan kunt u deze opleiding ook volgen. Neem eventueel uw eigen Mac-book mee, Excel voor Mac heeft een enigszins afwijkende menu indeling en sommige functies en commando's werken iets anders. Uw lesgever houdt rekening met Mac gebruikers in de les.

In de training maken we gebruik van een actuele versie van de software. In de kalender op deze pagina staat aangegeven welke softwareversie in de training gebruikt wordt.
Werkt u met een andere versie dan deze welke in de cursus gebruikt wordt? Aarzel dan niet onze opleidingsadviseurs te vragen om een gratis en vrijblijvend advies.

Opleidingsduur en lestijden:

De cursus duurt 1 dag.
Lestijden van de openkalender opleidingen: 9:00 u - 12:30 u en 13.00 u - 16.30 u, de leslocatie staat vernoemd bovenaan de pagina naast de knop inschrijven.

Het opleidingsmateriaal en getuigschrift:

Het opleidingsmateriaal, per deelnemer, bestaat uit een - door bit by bit geschreven - cursushandleiding, oefeningen en een quick reference card.
Na afloop van de opleiding ontvangt u een getuigschrift.

Parkeren en bereikbaarheid:

Zie route

Algemeen:

Tijdens de opleiding heeft u de beschikking over een computer voorzien van de juiste software. Het is mogelijk uw eigen laptop of Mac-book mee te nemen en te gebruiken tijdens de les.

Op onze locaties kunt u gebruikmaken van gratis wi-fi. Het gebruik van koffie, thee en water is inbegrepen en tijdens dagopleidingen wordt een broodjeslunch geserveerd. Gekoelde dranken zijn verkrijgbaar uit de frisdrankautomaat.

We houden zoveel mogelijk rekening met speciale voedingswensen. We verzoeken u dit enkele dagen voor start van de opleiding met ons af te stemmen.

Intake/Screening:

Wij hechten veel belang aan het zorgvuldige selecteren van de juiste opleiding of training. Onze opleidingsadviseurs staan tot uw beschikking om u gratis en vrijblijvend advies te geven. 

Twijfelt u of heeft u vragen? Onze opleidingsadviseurs geven u graag een vrijblijvend en persoonlijk opleidingsadvies.

Vervolgmogelijkheden: 
 • Excel Dashboards: Voeg extra waarde aan uw rapporten toe door deze te vervolmaken met grafische weergave van uw resultaten en bevindingen.
 • Excel PowerView en PowerMap: Verrijk uw dashboards met geo-informatie (on-line beschikbare geografische informatie) die uw rapport nog meer waarde geeft.
Tarief: 

Heeft u recht op financiële tussenkomst via subsidiëring of sectorpremies?

In het tarief is inbegrepen:

 • Lesgever
 • Cursusmaterialen (cursushandleiding, quick reference card, oefeningen)
 • Lokaalgebruik inclusief computer, internet, netwerk & wi-fi en software
 • Broodjeslunch en dranken (koffie, thee, water)
 • Certificaat van deelname(mits minimaal 80% van de cursus doorlopen is)
 • Recht op gratis gebruik van de helpdesk (tijdens en tot 3 maanden na de opleiding)
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen in de tarieven zijn:

- extra kosten in verband met speciale lunchwensen.
- parkeerkosten
- gekoelde frisdranken (frisdrankautomaat).

Online, Open Leer Studiecentrum en e-learning aanbod:

Deze opleiding wordt in klassikaal verband gegeven. Informeer naar de mogelijkheden voor het online bijwonen van een Open Kalender training en e-learning/blended opleidingsmogelijkheden voor deze opleiding.

In-company en coaching:

Deze opleiding kan in-company en/of coaching vorm verzorgd worden. Het opleidingsprogramma kan aan uw wensen aangepast worden.

Video: 
Opleidingsdatum Opleidingsplaats Softwareversie   Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven

 

Opleidingskosten: .

Liever een andere leervorm?
(Bedrijfsinterne opleiding, Individuele Coaching, Open Leer Centrum, E-learning, ...)

of bel 03 232 51 12

of bel 0164 23 02 09

Vervolgmogelijkheden en gerelateerde cursussen

Data
Gegevens tbv facturatie

Hier een regel tekst over online lesmateriaal. Deze komt niet in de confirmatie.

Deelnemer 1

Participant2

Deelnemer 2

Participant3

Deelnemer 3

Participant4

Deelnemer 4
meer

Meer dan vier deelnemers voor dezelfde opleiding?

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde automatische spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.